Barok Tarzı
1600-1700 yılları arasında geçen dönem Barok Dönemi olarak bilinir. Bu dönem moda tarihi açısından görkemli ve şatafatlı bir dönemi simgeler. Zenginlik, görkem, ağır süslemeler, göz alıcı renkler bu dönemin genel özellikleridir ve barok moda akımı denilince de akla gösteriş gelir.
Barok moda akımının ilk tohumları 17, yüzyılda sert korselerin ve kabarık elbiselerin bir alışkanlık haline geldiği Fransız saraylarında atıldı ve böylece barok moda tarzı Fransa da gelişti. Bu moda akımının gösterişli kumaşları bütün Avrupa da üretiliyordu ancak özellikle Çin ve Hindistan'dan getirilen desenli pamuklular ve boyalı ipekler de Avrupa moda piyasasına girmişti.
Koyu renkte ipekler, brokarlar, keten yakalar ve dantelli kumaşların kullanıldığı barok giyim tarzında kadın kıyafetleri detaylı süslemelerle donatılıp korselerle desteklenirdi. Kare kesimli elbise yakaları da yine dantellerle süslenirdi. Etekler iki kat olup birinci katı açık ve ikinci katı koyu renkteydi. Eteğin kenarı drape olarak süslenirdi. Drape süslemeler geniş ve omuzları açık bırakan dekolteli yakalarda da uygulanmaktaydı.
1600-1650 yılarında kadın elbiseleri yüksek belliydi ancak 1650lerden sonra bel hizası aşağıya inerek uzun gövdeli elbiseler ortaya çıkmaya başladı ve omuzlar da giderek aşağıya indi.
Barok döneminin dikkat çekici kumaşları özellikle tafta, kadife, yün, atlas, muar, kamlot ve pamuktu.