Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimi olarak Hatim: Kur'an-ı Kerim'in baştan sona kadar orijinalinden okunup bitirilmesidir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimi olarak Hatim: Kâ'be'nin kuzeyinde Rükn-i Irâkî ile Rükn-i Şâmî arasındaki batı duvarının karşısında, yerden 1 m yükseklikte 1.5 m kalınlığında yarım daire şeklindeki duvara denir. Hatîm, Kâ'be'den sayılır. Tavaf, Hatim'in dışından yapılır.
Hac ve Umre terimi olarak Hatim: Kâbe'nin kuzey duvarı hizasında yarım daire şeklinde duvarcık ile Kâbe arasında kalan yer. İsmail aleyhisselam ve annesi Hazret-i Hacer'in kabri buradadır.
Kâbe'nin kuzeybatı duvarının (Rükn-i Irak-i ile Rükn-i Şami arası) karşısında, zeminden 1 metre kadar yüksek 1,5 metre kalınlığında yarım daire şeklinde duvardır.
Kâbe'nin kuzeybatı duvarının (Rükn-i Irak-i ile Rükn-i Şami arası) karşısında, zeminden 1 metre kadar yüksek 1,5 metre kalınlığında yarım daire şeklinde duvardır.
Kur'an-ı Kerim terimi olarak Hatim: Kuran-ı Kerim'i ilk suresi olan Fatiha Suresi'nden başlayıp en son suresi olan Nas Suresi'ne kadar tek başına veya cemaatin huzurunda yüzüne veya ezberden okuma. Kur'an-ı Kerim'in tamamını okuma.
Benzer Kur'an-ı Kerim Terimleri:
- İnfak 1. Nafaka verme, besleme, geçindirme. Dini bir terim olarak, Allah'ın
- Beşer İnsanoğlu, insan.
- Mü'min İman etmiş, İslam Dinine inanmış. Allah'ın varlığına ve birliğine iman
- Mizan 1. Ölçü aleti, tartı, terazi. 2. Doğru ve yanlışın, hak ve batılın,
- Lîn Yumuşak olmak, Yumuşak uzatma.
- Salat-ı Ümmiye Hz. Peygamber'e ve onun soyundan gelenlere saygı bildirmek için okunan
- Dilbilim (Dil Bilim) Yeryüzündeki dilleri ses, biçim, anlam ve söz dizimi bakımından genel
- Muhaddis Haber veren, söz nakleden, rivayet eden, ravi, hadis nakleden. Hadisle
- Muhafaza Etmek Korumak, bir şeyi saklamak.
- İhanet Gerektiğinde yardımda bulunmama, bir kimsenin güvenini yok etme. Evlil