Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimi olarak Hatim: Kur'an-ı Kerim'in baştan sona kadar orijinalinden okunup bitirilmesidir.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi terimi olarak Hatim: Kâ'be'nin kuzeyinde Rükn-i Irâkî ile Rükn-i Şâmî arasındaki batı duvarının karşısında, yerden 1 m yükseklikte 1.5 m kalınlığında yarım daire şeklindeki duvara denir. Hatîm, Kâ'be'den sayılır. Tavaf, Hatim'in dışından yapılır.
Hac ve Umre terimi olarak Hatim: Kâbe'nin kuzey duvarı hizasında yarım daire şeklinde duvarcık ile Kâbe arasında kalan yer. İsmail aleyhisselam ve annesi Hazret-i Hacer'in kabri buradadır.
Kâbe'nin kuzeybatı duvarının (Rükn-i Irak-i ile Rükn-i Şami arası) karşısında, zeminden 1 metre kadar yüksek 1,5 metre kalınlığında yarım daire şeklinde duvardır.
Kâbe'nin kuzeybatı duvarının (Rükn-i Irak-i ile Rükn-i Şami arası) karşısında, zeminden 1 metre kadar yüksek 1,5 metre kalınlığında yarım daire şeklinde duvardır.
Kur'an-ı Kerim terimi olarak Hatim: Kuran-ı Kerim'i ilk suresi olan Fatiha Suresi'nden başlayıp en son suresi olan Nas Suresi'ne kadar tek başına veya cemaatin huzurunda yüzüne veya ezberden okuma. Kur'an-ı Kerim'in tamamını okuma.
Benzer Kur'an-ı Kerim Terimleri:
- Sebat
Sözünden veya kararlarından dönmeme, bir işi sonuna deyin sürdürme, ah
- Refik
Arkadaş, dost.
- Zebani
1. Cehennemde görevli melek.
2. Dünyadayken, Allah'ı inkâr etmenin
- Şari
Kanun koyucu, din gönderen, haram ve helali belirleyen. “Din ve ilahî
- Dalâlet
İman ve İslamiyet'ten ayrılmak. Hak ve hakikatten, doğru yoldan sapmak
- Mukabele
1. Toplu yerlerde yüksek sesle hatim okunurken Kur'an-ı Kerim okumasın
- Fıtri
Doğuştan.
- Konstantin
Roma İmparatoru.
- Hükümranlık
Egemenlik.
- Ganî
Çok zengin, hiç kimseye ve hiçbir varlığa muhtaç olmayan, her şeyin sa