Sosyal Bilgiler terimi olarak İletişim: Kişilerin duygu, düşünce ya da fikirlerini çeşitli yollarla başkasına aktarmasına iletişim denir.
İletişimde kişinin konuşma biçimi, seçtiği sözcükler, ses tonu, beden duruşu, jest ve mimikler önemlidir.
İletişimde kişinin konuşma biçimi, seçtiği sözcükler, ses tonu, beden duruşu, jest ve mimikler önemlidir.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimi olarak İletişim: En az iki kişi arasındaki karşılıklı düşünce ve bilgi alışverişi.
Trafik ve İlk Yardım terimi olarak İletişim: Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması.
Türkçe-Dil Bilgisi terimi olarak İletişim: Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol ve baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon, radyo, televizyon gibi iletişim araç ve gereçlerinden yararlanarak bir kimseden başka bir kimseye iletimi.
Sağlık-Tıp terimi olarak İletişim: Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması.
Dil ve Anlatım terimi olarak İletişim: Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon.
Coğrafya terimi olarak İletişim: Bir yerden, bir kişiden, bir makineden bir başkasına, herhangi bir ortamdan yararlanarak bilgi gönderme işlemidir.
Genel Türkçe terimi olarak İletişim: 1- Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon.
2- Telefon, telgraf, televizyon, radyo vb. araçlardan yararlanarak yürütülen bilgi alışverişi, bildirişim, haberleşme, muhabere, komünikasyon.
2- Telefon, telgraf, televizyon, radyo vb. araçlardan yararlanarak yürütülen bilgi alışverişi, bildirişim, haberleşme, muhabere, komünikasyon.
Fen Bilimleri terimi olarak İletişim: Duygu, düşünce veya bilgilerin akla gelebilecek her türlü yolla başkalarına aktarılması, bildirişim, haberleşme, komünikasyon.
Eğitim-Öğretim terimi olarak İletişim: Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol ve baş hareketleri, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon, radyo, televizyon gibi bildirişim araç ve gereçlerinden yararlanarak bir kimseden başka bir kimseye iletimi.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
- Bellek Destekleyici Genellikle yeni, bilinmeyen bilgiler ile çok iyi bilinen sözcük, fikir
- Çatışma 1. Aynı anda ortaya çıkan birbirine karşıt ya da eşit derecede çekici
- Akademi 1. Bilim dallarında, güzel ya da uygulamalı sanatlarda orta ve yüksek
- Bireysel Öğretim 1. Her çocuğun kişisel gereksinmelerini karşılamak ve sorunlarını çöze
- Eğitim Kampüsü Değişik tür ve derecedeki birden fazla okul ve kurumuyla bunlara bağlı
- Belletmece Yapma bir düzen içinde birtakım çağrışımlar ile belleği güçlendirme yo
- Bedensel Olgunluk Bedence gelişmenin son ya da en yüksek basamağına erişmiş olma durumu.
- Norm Gruptaki etkileşim sürecinde ortaya çıkan ve üyelerin grup içinde nası
- Senaryo Temelli Eğitim Kazandırılmak istenen bir bilgi-beceri-tutum-davranışın ne olduğunun v
- Okul Öncesi Eğitim Kurumu Okul öncesi eğitim çağı çocuklarına eğitim veren anaokulu, ana sınıfı