Coğrafya terimi olarak Kar: Bulutlardan, billurlar(geometri şekiller anlamında) biçiminde düşen bir yağı çeşidi, yağış şeklide diyebiliriz. Hava sıcaklığının, genel olarak 0 0C ila-20 0C arasında bulunduğu günlerde yağar. Billurlar, geometrik motifler teşkil ederler dallı budaklı, iğne biçiminde, sütuncuklar biçiminde, yaprakçılar biçiminde gibi. Donma noktasına (0 0C) yakın sıcaklıklar da (örneğin -1ila-1,5 0C) yağan kar billurları, irileşerek toparlaklaşır (yuvarlak, küremsi) ve adeta kuşbaşı büyüklüğünde olurlar. Bu kar yağışı biçimine, kuşbaşı kar denir. Düşük sıcaklıklarda ve biraz da esintiyle kar yağması durumunda kar taneleri toz gibi ince ve kuru olur (adeta kristal şeker gibi). Buna, tipi biçiminde kar yağışı denir. Rüzgâr şiddetlise, kar savurması meydana gelir. Demir yolu ve karayolları kapanır. Kar donma derecesine yakın sıcaklıkta ve yağmurlarla birlikte yağarsa, buna da sulu sepken kar yağışı denir.
Ekonomi, Bankacılık terimi olarak Kâr: Ekonomik birimlerin belli bir faaliyeti sonunda dönem içi gelirlerinin, dönem içi giderlerini aşması sonucunda doğan olumlu fark. Kısaca toplam hasılattan toplam maliyetin düşmesi ile elde edilen değerdir.
Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık terimi olarak Kâr: Üretim sürecine teşebbüs etmiş olan girişimcinin, üretimden elde ettiği gelir.
Reklamcılık terimi olarak Kâr: Bir işletmenin ürettiği veya sattığı ürün ya da hizmet için yaptığı masrafların elde ettiği gelirlerden çıkarılmasından sonra elinde kalan kısmı.
Turizm ve Otelcilik terimi olarak Kâr: Herhangi bir ekonomik olayda bir avantaj, kazanç, yarar veya maddî değerdeki artışı ifade eden kavram.
Güvenli Yaşam / Doğal Afet terimi olarak Kar: Sıfır derecenin altındaki hava sıcaklığında buz kristalleri şeklinde yere ulaşan yağış.
Belediyecilik-Kamu Yönetimi terimi olarak Kâr: Gelir ile gider arasındaki olumlu fark.
Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri:
- Çıkma Bir binanın üst katlarından dışarıya doğru taşan bölüm.
- Kamping Karayolları güzergahı ve yakın çevrelerinde, kent girişlerinde, deniz,
- Gravite İki nesne arasındaki çekim gücü, yerçekimi.
- Lojman Personelin oturması için kimi kuruluşların yaptırdıkları düşük kiralı
- Esnaf İster gezici, ister bir dükkan veya bir sokağın belli bir yerinde sabi
- Aile Eğitimi Aile üyesi adaylarının veya aile üyelerinin, sosyo-kültürel yönden haz
- Kat irtifakı Yapılmakta veya ileride yapılacak olan bir binanın yapımı borcunu ve b
- Enfekte Atık Hastalık etkenleri bulaşmış veya bulaşması muhtemel her türlü insan do
- Afetzede Tabiî âfetlerden (deprem, heyelân, sel, dolu, kuraklık, fırtına, don v
- Mevzii İmar Planı Mevcut imar planı sınırları dışında olup, bu planla bütünleşmeyen bir