Ekonomi, Bankacılık terimi olarak Kredi: 1- Belirli miktardaki satın alma gücünün, belirli bir süre için ve geri verilmek üzere bir bedel (genellikle faiz) karşılığı gerçek ya da tüzelkişilere verilmesidir. Kredi çeşitleri: güvencesine göre teminatlı ve teminatsız; kullanıcısına göre; özel ve kamu, süresine göre; kısa ve uzun, veriliş yerine göre üretim ve tüketim; kullanım alanına göre ticari, tarım, sanayi, yapı ve orman gibi ayrılır.
2- Belirli bir süre sonra geri alma kaydı ile bir satın alma gücünün sağlanması veya varolan satın alma gücünün başka bir kimseye devredilmesi veya bir kişi ya da kurum lehine kefil olunması, kabul/aval/garanti verme işlemi.
2- Belirli bir süre sonra geri alma kaydı ile bir satın alma gücünün sağlanması veya varolan satın alma gücünün başka bir kimseye devredilmesi veya bir kişi ya da kurum lehine kefil olunması, kabul/aval/garanti verme işlemi.
Reklamcılık terimi olarak Kredi: Perakendeci, toptancı, banka, ya da diğer kuruluşlar tarafından müşterinin kullanımına tahsis edilen para ve ya müşteriye ödeme yapabilmesi için zaman tanıma.
Üniversite terimi olarak Kredi: Kredi Yurtlar Kurumu tarafından, isteyen ve başvuru yapan öğrencilerden uygun görülenlere verilen ve sonradan ödemeli kredilerdir. Bu krediler iki çeşit olup, biri Katkı (Harç) kredisi, diğeri ise Öğrenim kredisidir. Katkı kredisi okul harçlarının karşılığı olarak verilirler. Bu krediyi alan öğrencilerin harçları KYK tarafından ödenir. Öğrenim kredisi ise öğrenciye eğitim ihtiyaçlarını karşılaması için aylık olarak ödenen paradır. Şu anki şartlarda krediler mezun olunduktan iki yıl sonra ödenmeye başlayıp, iki yıl boyunca üçer aylık taksitlerle ödenmektedir.
Ziraat (Tarım) terimi olarak Kredi: Ödünç verme işlemi, ayni ya da nakdi satın alma gücünün belirli bir süre tüzel kişi lehine devridir.
Eğitim-Öğretim terimi olarak Kredi: Belli bir öğrenimin tamamlanması için öğrencilerden istenen her türlü kuramsal ve uygulamalı çalışmalar göz önünde tutularak bir yarıyıl veya bir öğretim yılı okutulan herhangi bir dersin, okul programı bütünlüğü içindeki değerini nicelik olarak gösteren birim.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
- Sınav Analizi Sınav sonuçlarının soru, şube ve sınıf bazında ayrıntılı olarak değerl
- Bireyselleştirme Bir kimseyi başkalarından ayıran özelliklerin, öğrenme ve olgunlaşma s
- Adaylık Eğitimi Belli bir görev dalında çalışmak ya da görevle ilgili bir ünvan kazanm
- e-Okul Bakanlığa bağlı okul/kurumlarda öğrenci ve yönetimle ilgili iş ve işle
- Modül Bir meslek alanının öğretim programında kendi içinde bir bütün, tek ba
- Suçlu Çocuk 1. İçinde yaşadığı toplumun gelenek ve törelerine karşı koyan çocuk.
- Uyarıcı Organizmayı harekete geçiren iç ve dış olaylar.
- Öğrenci 1. Öğrenim görmek amacıyla herhangi bir öğretim kurumunda eğitim gören
- Ayıklanma 1. Bireylerin ya da kümelerin doğal olarak işbölümü yapması. 2. Can
- İçlem Bir kavramın anımsattığı niteliklerin ya da taşıdığı anlamlı iz ya da