At Beygir
Tek toynaklılar (Perissodactyla) takımının atgiller (Equidae) familyasına ait, otçul, toynaklı bir memeli türü. Çok eski çağlardan beri binek ve yük hayvanı olarak insanlarla birlikte yaşamaktadır. Boyları 280 cm, omuz yükseklikleri 145 cm ve ağırlıkları da 300 kg kadar olabilmektedir. Çok hızlı koşan hayvanlarıdır. Koku alma duyuları da iyi gelişmiştir. Otçuldurlar. Sinir sistemi çok gelişkindir. Bu sayede belleği, karar verme yetisi ve içgüdüleri güçlüdür. Atın yavrusuna tay, damızlık erkek ata aygır, atın dişisine kısrak, koşum atına beygir adı verilir.
Atlar, tarih boyunca yalnızca yük taşımada ve ulaşımda değil tarla sürmede ve savaşlarda da kullanılmışlardır. Atın ilk olarak yeryüzünde hangi bölgede evcilleştirildiği tam olarak bilinmemektedir. Atları ilk evcilleştirenlerin Karadeniz ve Hazar Denizi'nin kuzeyindeki dağlarda yaşayan göçebe kabileler olduğu sanılmaktadır.
At, evcilleştirilmesinden çok önceki dönemlerde ilkel kabileler tarafından eti için avlanıyordu. Günümüzde de bazı ülkelerde at eti tüketilmektedir. Bunun yanında evcil hayvanlar için üretilen hazır yiyeceklerde kullanılmaktadır. Kemik ve kıkırdaklarından tutkal üretilmekte, derisinden özelikle ayakkabı ve kemer yapılmaktadır. Tetanos antitoksini de atların bağışıklık kazanmış kan serumundan elde edilir.